Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
rating

Loodgieterswerk


Het vak van loodgieter is zeer divers. Er zijn tal van situaties te bedenken, waarvoor u een loodgieter kunt inschakelen. Een loodgieter wordt vooral ingeschakeld bij lekkages en verstoppingen. Maar loodgieters komen ook vaak op bouwwerven om infrastructuur aan te leggen voor water- en afvoerleidingen. Ook zal een loodgieter een goede ondersteuning zijn bij een renovatie, waarbij water- en afvoerleidingen verlegd of nieuw aangelegd moeten worden. Een belangrijke taak van de loodgieter is ook het plaatsen en onderhouden van de cv-ketel en radiatoren. Tenslotte is de loodgieter er ook voor al het sanitair en kraanwerk. Of het nu gaat om het plaatsen van kranen, sanitair of een reparatie, de loodgieter draait hier zijn hand niet voor om.

Afvoer herstellen


Aanleggen en verleggen van leidingen en afvoeren

In alle woonhuizen en bedrijfspanden zijn waterleidingen en afvoerleidingen aanwezig. Deze leidingen en afvoeren zijn verbonden met het sanitair, waardoor het mogelijk wordt om gemakkelijk te douchen, te baden en gebruik te maken van kranen en het toilet. Deze hele infrastructuur wordt in de regel aangelegd door de loodgieter. Hierbij wordt rekening gehouden, dat een waterleiding of afvoer niet zichtbaar aanwezig mag zijn. Een onderdeel van de werkzaamheden bij het leggen van een waterleiding, is het frezen van sleuven in muren en vloeren. Hier wordt de leiding ingelegd, zodat het esthetisch veel beter oogt. Ook als er bij een verbouwing een leiding moet worden verplaatst, dan is de loodgieter de juiste man of vrouw die dit kan uitvoeren. Afvoeren moeten verbonden worden met het riool en waterleidingen met de cv-ketel en de radiatoren. Het leggen en verleggen van leidingen en afvoeren is een specialistische klus, die u daarom ook het beste aan het vakmanschap van de loodgieter kunt overlaten.

 

Een leiding ontstoppen


Niets is zo vervelend als een verstopte afvoerleiding. Er blijft water staan in de douchebak, het toilet spoelt niet meer goed door of overstroomt zelfs en het afwaswater in de gootsteen loopt niet meer weg. Dit maakt het dagelijks leven zeer complex, want het doorgaans normaal gebruik van sanitair is niet meer mogelijk. U kunt bij beginnende verstoppingen zelf nog proberen de verstopping op te lossen, maar als de verstopping hardnekkig is, dan is het beste om de loodgieter in te schakelen. De loodgieter heeft alle materialen en gereedschappen voorhanden om verstopte afvoeren gemakkelijk te ontstoppen. Mocht een verstopping dieper in de afvoerleiding zitten of zelfs in het riool, dan kan er desnoods met riooldetectie gekeken worden waar het probleem zit en wat het probleem is. Er kan namelijk ook schade aan het riool zijn ontstaan en dit is altijd lastig te traceren. In de meeste gevallen zal de loodgieter verstoppingen snel en vakkundig kunnen oplossen, zodat u weer volop gebruik kunt maken van het sanitair.

Gevelbreuk

 


Lekkages verhelpen


Lekkages in waterleidingen zijn niet altijd gemakkelijk te detecteren. Omdat veel waterleidingen zijn weggewerkt in muren of vloeren, zal een lekkage vaak pas na verloop van tijd ontdekt worden. Zonder dat u het doorheeft, zal er heel geleidelijk water uit de waterleiding lekken. Pas wanneer er vochtplekken of zelfs schimmel op je muren zichtbaar worden, zult u ontdekken dat er een lekkage is. Dit houdt ook in dat er direct actie moet worden ondernomen. Vooral als er schimmel aanwezig is. Schimmel kan onherstelbare schade veroorzaken aan de woning en is bovendien erg ongezond. Wanneer u een loodgieter inschakelt, kan hij door middel van lekdetectie het lek worden opgespoord. In de meeste gevallen is dit met behulp van een infraroodcamera. Hierbij kan zonder breekwerk gemakkelijk de lekkage worden gelokaliseerd. Uiteraard zal de loodgieter ook ingezet worden voor zichtbare lekkages aan bijvoorbeeld de cv-ketel, radiatoren, kranen en sanitair.
 

Warmtebeeld


Loodgieterswerk in keuken en badkamer


Ruimtes waar het vaakst een loodgieter voor wordt ingeschakeld zijn keukens en badkamers. Dit is ook logisch, want in deze ruimtes zijn de meeste waterleidingen, gasleidingen en afvoeren aanwezig, alsmede al het sanitair. Deze ruimtes zijn ook extra gevoelig voor lekkages en verstoppingen. Maar de loodgieter wordt niet alleen voor lekkages en verstoppingen ingeschakeld. Heeft u een nieuwe keuken aangeschaft? Als het fornuis, de gootsteen of de vaatwasser op een andere plek is ingedeeld, dan moeten de gasleiding, water- en afvoerleidingen op een ander plek komen. Dit moet vakkundig gebeuren, om problemen in de keuken in de toekomst te voorkomen. De gasleiding wordt veilig verlegd en ook waterleidingen voor de kraan en vaatwasser zullen dan mooi in de keukenmuur worden weggewerkt. Dit geldt ook voor een renovatie van de badkamer. U kunt de indeling compleet wijzigen, maar dit houdt wel in dat ook alle waterleidingen en afvoeren van het sanitair op een andere plek moeten komen. Voor het goed wegwerken van een leiding of afvoer en het correct aansluiten op het sanitair, is de loodgieter de expert. Ook het plaatsen van nieuw sanitair kunt u door de loodgieter laten uitvoeren. Schakel daarom voor loodgieterswerk in badkamers en keukens altijd een loodgieter in. Zo heeft u de zekerheid dat alles uitstekend wordt geïnstalleerd en heeft u garantie op de werkzaamheden.


Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot